En insändare i Skaraborgsbygden: Jag skulle välkomna ett förbud!

En insändare i Skaraborgsbygden: Jag skulle välkomna ett förbud!

DEBATT 

För några år sedan fick en herre i Tjeckiska Brno igenom ett krav. På hans körkort där hans fotografi finns med bärs på huvudet ett durkslag! Detta gör av religiösa skäl.

Som anhängare av religionen Det flygande spagettimonstret, eller som det egentligen heter, Pastafarianism måste den djupt troende tjecken bära ett durkslag på huvudet för att visa respekt för sin gudom, ett monster gjort av spagetti och köttbullar. Pastafarianism är en religion som tjeckiska staten accepterar. Men skulle ni upplysta och toleranta svenskar som gärna skaffar bekantskaper med nya kulturer försvara Pastafarianismen om det behövs?

Det har varit debatt om förbud mot burkinis i Frankrike. Alla politiskt korrekta har fördömt förbudet. Själv skulle jag välkomna det. Jag tycker som det nu är att det bästa för oss i Sverige och övriga Europa är att vi lever i ett sekulärt samhälle.

Och vill man leva i ett sådant, ja då får man vara positiv inställd till en del förbud. De facto så diskrimineras hinduismen idag. Hakkors, eller som det heter på sanskrit svastikan, är enligt svensk lag hets mot folkgrupp symbol. Men hinduerna anser det vara en symbol för lycka. Ve de hinduer som vill utöva sin tro i Sverige! Ingen gråter över detta förbud, då ska man väl inte snyfta över förbud som drabbar islam.

Visst kan man tillåta religiösa klädesplagg om det är någon person som är medlem i något samfund som, så att säga, är i tjänst; präst, imam eller gode, sistnämnda en officiant inom asatron. Men i övrigt så bör inte religiösa kläder uppmanas. Har vi förbud mot politiska kläder, då kan vi ha förbud mot religiösa dito. Religion och politik är egentligen samma sak.

Så inför gärna ett förbud. Låt mig slippa burkinis, nunnedok och durkslag.

Henrik Andersson,
djupt religiös utan bisarra kläder.

Artikeln publicerades på Skaraborgsbygdens hemsida den 30 augusti 2016

http://www.skaraborgsbygden.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s