En insändare i Skaraborgsbygden: Det förstörda vattnets taktik!

Det förstörda vattnets taktik!

I äldre tider använde ryssarna när deras land blev anfallet den brända jordens taktik. De skövlade sitt eget land. Boskap dödades, brunnar förstördes och hus brändes, allt för att försvåra för fienden som då inte kunde använda dessa resurser. Taktiken var fruktansvärd, den såg till att mängder av civila dog, men det var också ett fungerande taktik. Svenskar, fransmän och tyskar har försökt invadera Ryssland men alla har förlorat.

Nu verkar dock det svenska försvaret använda sin egen version, det förstörda vattnets taktik! Att förstöra sitt eget land i krig kan kanske vara ursäktligt, men att förstöra sitt eget land i fredstid! Militären verkar hata Vättern, Sveriges vackraste sjö.

År ut och år in har de använt sjön som måltavla. Hur mycket fisk som dött och hur mycket fiskeutrustning som skadats går nog inte att beräkna. Nu ska det skjutas igen. Alla utan militären förstår att vattnet i Vättern tar skada av granater och bomber. Vattnet i Vättern används nu som dricksvatten, men hur länge kan det göra det när det skjuts och bombas?

Nu får det vara nog!
Sluta förstöra Vättern, sluta använda det förstörda vattnets taktik!

Henrik Andersson

http://www.skaraborgsbygden.se

Publicerad 2016-08-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s