Djävulen är inte farlig!

Bochhorn och klövad fot

Ovanstående figur ser ju inte så snäll ut. Han, (vi använder detta ord för att reta alla genus fanatiker som tror att det inte några kön) är nog inte snäll, men han är ganska ofarlig. hur vet vi då det? Jo livsformer som har horn och klövar är växtätare. Växtätare är ganska fredliga av sig och flyr hellre än slåss. De kan ju bli farliga om de blir trängda och kanske kan de orsaka skada då de försöker springa sin väg, eller som denne gynnare flyga, om han nu kan flyga. Vingarna kanske mest är till för att imponera på honor? Eller för att reglera temperaturen i Helvetet? Vi är inte så bra på kryptozoologi som ni säkert förstår.

Denne ofarlige filur, som borde sitta i en bur så ingen tjuvskytt kommer och skjuter på honom har de kristna skrämt folk med i alla tider. Fult att ljuga, säger man men i Jesu namn får man ju gör vad man vill. Nu har dock de flesta kristna, i alla fall i Sverige slutat tro på denne svavelluktande herre. Hoppas bara de slutar tro på honom som rände runt med pojkar i öknen också.

Så var lugna alla goda och glada läsare av vår blogg, har Ideella Kulturföreningen sagt att Djävulen inte är farlig så är det så!

Och som alla vet, vi diskuterar bara med folk som har vår värdegrund. Kristna som vill klaga får hålla flabben och eventuella satanister som tycker att det är kränkande, alla är ju kränkta idag för att vi skriver förringande saker om deras herre ska bara hålla snattran.

2 kommentarer på “Djävulen är inte farlig!

  1. Sök på satyr mm. Där kan man kanske ana bakrunden till den ”populära” get avbildningen. Sen så faller väl både Jesus och Lucifer inom ramen för rebeller. Man får ju inte glömma att makteliten redan för tvåtusen år sedan var riktigt duktiga på att styra folk, använda arketyper för att forma människor samt på att vrida sanning, historier och berättelser så att dom passade dagsordningen.

    • Djävulen, i hans ”snällaste” uppenbarelse är nog ganska påverkad av Pan och andra satyrer. Andra hornprydda gudamakter har nog också bidragit till bilden av Djävulen. Till om med Hornper, Skam och Lucifer verkar vara lånegods, de kristna har aldrig kommit på någonting, bara lånat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s