En insändare om folkpartiet

Lämpligt namnbyte

Sällan har ett namnbyte i det politiska livet varit så lämpligt son när Folkpartiet bytte namn till Liberalerna. För ärligt, var är folket i detta lilla parti? Jag själv och många med mig har ofta skojat om detta faktum. (Är som alla förstår inte liberal.) Det verkar dock vara så att några liberaler verkar anse att ordet folk har en negativ klang. Det kan ju lite märkligt för ett parti som anser sig vara demokratiskt. För demos betyder på grekiska folk, men liber betyder frihet på latin. Men med lite tur så slipper svenska folket (demos) det lilla partiet, vad de nu kallar sig. Svenskarna blir fria (liber) från ett litet, tämligen onödigt parti. Vi har väl i ärlighetens namn för många partier i riksdagen. Och efter som alla partier drar till mitten, så kan gott det lilla mittenpartiet lägga ner.

Henrik Andersson

Insändare publicerad i Skaraborgsallehanda 28 november.

http://www.sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s