Om Värdegrundsfrihet och Glasögonsmurfen!

Två ord är fruktansvärda i dag, det ena är utveckling. Det används alltid av makthavare när de fattar beslut som kanske inte alltid möts av den stora massan jubel. Mycket av utvecklingen är mest outveckling!

Det andra ordet är värdegrund, detta hemsk ord används mest för att tysta det grundlagsskyddade fria ordet. På skolor och utbildningar används ordet som ett sätt att tysta kritiker och att förbjuda fritt tänkande. ”Visst har vi yttrandefrihet på X-skolan men vi har också en värdegrund…” eller ännu värre, vi har en värdgrund, och den måste alla följa”! Att man inte informerar vad värdegrunden består i gör saken mer otydlig, kanske är det medvetet då folk inte vet vad de får tycka och tänka så kan man sopa alla svåra frågor under mattan, man vill ju inte på något sätt stöta sig med värdegrunden. Ofta rättfärdigar de som talar om värdegrund att man måste mota bort vissa krafter i samhället, men då bryter man mot demokratins regel som säger att alla har lika mycket värde, även den som inte har makthavarna värdegrund har ändå ett värde och är inte värdelös!

Själv har jag de senaste tre åren sagt att jag tror på yttrandefrihet, men då kommer det alltid en liten beskäftig Glasögonsmurf och säger att vi måste tänka på värdegrunden, för det har Gammelsmurf sagt, eller rättare smurfat.
Så nu säger jag att jag tror på värdegrundsfrihet!
Värdegrundsfrihet är de facto vad man för kallade yttrandefrihet!

Henrik Andersson

Glasögonsmurf

Alla känner vi väl en Glasögonsmurf?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s