Konstnärer del VIII Ernst Liebermann

Ernst Liebermann föddes i maj 1869 och avled februari 1960 i Västtyskland. Liebermann studerade vid Beliner akademie der künste och gjorde därefter flera studieresor i Tyskland, Italien och Frankrike. Vid sidan av sina målningar arbetade Liebermann som illustratör och blev berömd då han gjorde teckningar till sagor som bröderna Grimm skrivit. Natur och nakenstudier av kvinnor blev även de något av konstnärens signum. Liebermanns syn på konst delades av många i Tyskland efter märkesåret 1933, en av dem som beundrade Liebermann var den tyske statschefen. Detta kan ha både varit bra och dåligt för Liebermanns eftermäle, han blev känd men också sedd bakom axeln av de som hyllade segrarmakterna och deras moderna konstsyn. Men för den som gillar tekniskt skicklig konst eller helt enkelt tillhör den som tycker att konst ska föreställa någonting så var Libermann en mästare och som mästare ska han nämnas.

Libermann 1

Liebermann

Liebermann 3

Liebermann 4

Liebermann 5

Liebermann 6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z 451

Liebermann 9

Liebermann 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s