Religion för krigare

Det är ju lite lustigt egentligen att de religioner som talar mest om kärlek är de som utövar den minst. Vi talar förstås om kristendomen och islam. Men så är det här i världen, allt är inte som det ska och allt är inte vad det ser ut att vara. Kristendomen är ju äldst och de har hunnit med mycket i fadern, sonen och den helige andes namn: svärdsmission, korståg, häxbål och mord på barn bara för att nämna något. Islam är ju yngre men inte snällare för det. Självaste profeten med stort p, vi borde sätta p för profeter med stort p startade ju själv det första heliga kriget, jihad. Att de krigar är väl en sak, men sharialagar är inget vidare. Om någon oskyldig döms till att få handen avskuren, vad gör man då när man inser sitt misstag? Och stening som straff, vad är det för sätt? Man kan utan minsta beröm säga att det är religion för krigare. Krig, våld, straff och elände, ja det är monetisternas religion. Judendomen är inte snäll den heller. Inte nog med allt tal om ”Guds utvalda egendomsfolk” det är från deras skrifter som det står att läsa om ”öga för öga, tand för tand!”

Men vi hedningar har det bättre, visst finns det makter som sysslar med krig, Oden, Tyr, Hermod för att nämna några. Men de flesta krigiska gudar har andra funktioner också. Oden är ju även vishetens gud, Tyr ska ha med tinget att göra, föresten finns det gudar och gudinnor som inte har något med våldsamheter att göra. Idun, ungdomens gudinna och Eir läkekonstens tyder på att våra hedniska förfäder hade ett fredligt sinnelag. Pacifister var de inte och de såg våld som en del av livet här på jorden, inte som ett självändamål.

Korsfarare och muslimer

Muslimer och kristna gör det de är bra på, de slåss.

Häxbål

Kristet häxbål.

Stening

Muslimsk (o)rättvisa.

Ull

Guden Ull är förvisso bågskyttets gud, men han hälsar att man inte måste använda den för att döda folk med. Han är skidåkningens gud också, men man säger aldrig att asatro är skidåkningen religion. Hedendom anklagas för att vara våldsam, kritiken kommer från kristna våldsverkare!

Frej och Gerd

Frej och Gärd är väl ändå trevligare än både Jesus och Muhammed?

Jihad Jane

Muslimsk terrorist. Man förstår att burka används, inte lika skrämmande då.

Masha

Hednisk dam, bra mycket snyggare. Man blir snygg av att vara hedning, bara att testa!

8 kommentarer på “Religion för krigare

 1. Fredrik Karlsson skriver:

  Ökenreligoner är skit! Jag tror att i ett framtida NS samhälle kommer folket att hitta tillbaka till Hedendommen!

  • ideellkulturkamp skriver:

   Ja hedendomen är ju tillbaks. I flera länder kan man gifta sig i asarnas namn och samfund finns i ännu fler länder. Och det har hänt utan någon profet eller guds son som predikar.
   Vi är tillbaka!

 2. Fredrik Karlsson skriver:

  Finns det någon verksamhet i Sverige typ förening eller nogot?

  • ideellkulturkamp skriver:

   Ideella Kulturföreningen är ju en hednisk förening. Vi har haft blot och gett ut skrifter om nyhedendom, samt artiklar med hedniskt innehåll och budskap. Det finns planer på att göra om IKF till någon form av hednisk trossamfund.

 3. Henrik skriver:

  Filurerna i Frankrike har ju visat vilken smart religion de har.

 4. Björngunnar skriver:

  Tyr bör ersätte det kulturmarxistiska ” rättsväsendet” i Uppsala.
  Politiska kommisarier i tingsrätten och resultatet, krimminalitet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s