Ha en trevlig mickelsmäss 2014

29 september är det mickelsmäss, en skördefest med anor från förkristen tid. I äldre tider var det en tid av fest och de som ville flytta passade på just nu att göra det. Ljus fick nu börja tändas inomhus. På sina håll ansågs mickelsmäss var en fest lika stor och lika betydelsefull som julen. Men tiderna förändras och julen är nog i ensam majestät den viktigaste årsfesten för oss alla. Men låt oss ändå fira mickelsmäss, även om de flesta av oss idag kanske inte har så mycket att skörda så kan vi hedra dagen och sända en tanke till våra fäder som firade dagen mer och bättre än vad vi gör. Och tända ljus kan nog de flesta av oss.

De av oss som är nyhedningar kan passa på att sända en tanke till de makter som förknippas med skörd, guden Frej borde väl denna skördefestdag hedras?
Ha en trevlig mickelsmäss alla läsare av Ideella Kulturföreningen blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s