Bojkotta kyrkovalet!

Den 15 september är det val till svenska kyrkan. Ett val som få bryr sig om. Och de som bryr sig erkänner själva att det är ett oviktigt och ointressant val.

Så därför uppmanar Ideella Kulturföreningen till bojkott av valet. Ett extremt lågt valdeltagande kan leda till att kyrkan inser att kyroval tillhör en förgången tid då stat och kyrka fortfarande var en enhet. Nu är det inte så och därför finns det heller ingen anledning att bevara detta förlegade sätt att utse folk som ska bestämma i kyrkan.

Svenska kyrka är en organisation som förlorar mer och mer medlemmar och få av de som fortfarande är kvar har något behov av att ta del av kyrkans andlighet.

Ideella Kulturföreningen anser att den väg svenska kyrkan tagit de senaste åren tvärtom visar att kyrkan inte är en del av svenskt kulturliv utan bäst kan beskrivas som en politisk organisation som är mer politisk än vad politiken är. Vi anser inte att svenska kyrkan ska vara ett tummelplats för politisk korrekthet. Svenska kyrkan kan syssla med andlighet men ska inte politisera.

Så ännu en gång, bojkotta valet och uppmana alla som har rätt att rösta att stanna hemma den 15/9. Överväg sedan om det inte vore bättre att gå ur denna förlegade kvarleva av kristendom! 

2 kommentarer på “Bojkotta kyrkovalet!

 1. Anonym skriver:

  Vite krist ut ur Norden!

 2. Henrik Andersson skriver:

  Efter valet av ny ärkebiskop kan jag bara säga att jag är glad att jag inte är med i svenska kyrkan eller ens är kristen.

  Allt mer börjar prästerskapet sluta tro på det de predikat. Det är väl i och för sig bra. Men då borde de lägga ner kyrkan.

  Men det är klart, det finns både pengar och makt och det är nog det som styr.

  Tycker alla i Ideella Kulturföreningen uppmanar alla som är med i Svenska kyrkan att gå ur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s