Mors dag.

Mors dag är en tämligen ny högtid. Som firats i Sverige sedan 1919. Seden kommer ursprungligen från USA. Ann Jarvis hette damen som låg bakom idén med att fira mors dag. Tanken var nog god. Men redan tidigt anmärkte många att seden egentligen har som syfte att affärsidkare ska göra sig en extra slant. Ungefär som den ganska nya seden med Alla hjärtans dag. Nåväl en fin tanke är det ju att uppmärksamma våra mödrar. Och under antiken fanns det i mitten av maj en högtid till modergudinnan. Så det kanske finns ett korn av äldre tiders kult av gudinnor i denna nya tradition.

2 kommentarer på “Mors dag.

  1. samuel gustavsson skriver:

    En hyllning till moder Svea då!

  2. Henrik Andersson skriver:

    Moder Svea hyllar vi den 6/6. Men alla mödrar ska u firas på mors dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s