På sätt och vis är alla hedningar feminister!

Alla hedningar tror ju på såväl kvinnliga, det vill säga feminina gudamakter som manliga. Däremot så är inte alla hedningar förtjusta i tanken på könsneutralitet och förnekande av kön. Här i föreningen är vi sålunda feminister då det att vi tror på asynjor, diser, hamingor, fylgior, valkyrior och många andra kvinnliga, feminina makter som kan beskrivas och kallas gudinnor.

Valkyrior är feminina.

Tor har en tjänare och en tjänarinna. Sistnämnda heter Röskva. vi utgår från att Tors kvinnliga tjänstefolk inte är ett våp utan av betydligt starkare virke. Ett hedniskt virke!

Freja är nog det mest feminina som finns. Att hon har en krigisk funktion är ju därmed inte att förvåna sig över. Men det vet alla hedningar däremot inte alla monoteister som har ökensand i ögonen.

Att utmana könsroller kan vara farligt. Ja vad döljer Loke under sin ”kalsong”? Gudarnas fiende straffas intill ragnarök.

Frej är maskulinum och det har ingen ifrågasatt. Mycket är Frej. Men könsneutral är han inte. Ingen höna på engelska här inte. Ingen höna, ingen kyckling men väl tupp!

Venus hälsar att hon vill ha tillbaka sin symbol. Upprörande att gamla hedniska symboler används in politisk hatpropaganda. De kristna kan dock behålla sitt kors ty det är en avrättningssymbol.

Lämna en kommentar