En insändare ingen tidning vill publicera: Dags att granska de frireligiösa

Dags att granska de frireligiösa

Vi har väl fortfarande sekten i Knutby i minne? Filadelfiaförsamlingen med dess mord, otrohet och bisarra lära om ”Kristi brud”. Nu har två unga kvinnor med bakgrund i pingströrelsen dömts till mord i det så kallade Tovefallet i Vetlanda.

Det vore på tiden att de så kallade frireligiösa granskas och det med kritiska ögon. Varför händer dessa hemskheter inom olika kristna församlingar? De kristna säger sig ha ett kärleksbudskap men detta budskap tycks ärligt talat mest bestå i att de anser sig vara mer älskade av sin gud och förmer på ett moraliskt plan och därför kan de göra som de vill, till och med bryta mot svensk lag.

Vill vi att Sverige ska vara ett land där man har religionsfrihet som kan betyda frihet från religion och vara ett sekulärt samhälle då får inte kristendomen per automatik ses som en välvillig kraft. Givetvis ska denna kritiska hållning även gälla islam och judendomen.

Henrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s