Några rader nionde maj 2023

Ja idag den nionde maj är den så kallade europadagen. Ja sådant jippo firar vi inte här. Europa är i krig igen fast det har väl alltid varit krig i Europa? Efter andra världskriget var det strider i Polen och Baltikum ty folket där var inte allas glada i att ha blivit en del av Stalins välde. I Ukraina stred nationalister likaså mot de röda. På Korsika pågår en konflikt och det har varit och är väl ännu spänt mellan olika grupper på Nordirland? ETA i Spanien har lagt ner vapnen men vem vet vad som händer i framtiden? På Balkan är det alltid spännande, kanske blir det för spännande snart?

Där det är krig där blir det våld. Ja inte bara i kriget utan soldater och civila som upplevt våld fortsätter med våldet. Naiva Sverige har ju tagit in folk från alla möjliga krig och de krigar för fullt i våra städer. I Frankrike river de nästan var och varann demonstration hela stadsytor och det är bara en tidsfråga innan det blir likadant i Sverige som aldrig vill upphöra att vara naivt.

Nej den nionde maj är en humbugens dag och humbug ska aldrig firas än mindre hyllas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s