Några rader första maj 2023

Samfundets Särimners kalender för 2023 vt har varje månad en gudamakt som beskrivs lite extra. Maj eller blomstermånaden som är måhända ett mer poetiskt ord har Tyr som ”månadsgud”. Kanske passar denne gud bra då kriget i Ukraina går in i en ny fas. Här i Sverige är det också ett slags krig. Våldet ökar. Kristna tonåringar stryper folk och muslimerna i ”orten” skjuter på allt och alla. Allt mer hörs det röster att samhället inte fungerar men problemet är i mångt och mycket massinvandring. Makthavarna kommer försvara sig med att de ville väl. Ungefär som man alltid försvar kommunismen med sina hundra miljoner döda med att man ville väl. Det är ju första maj en dag rödingarna kuppat men som egentligen är en hednisk högtid.

Tyr är krigets men också rättvisans gud. Må han döma alla rättvist, det vill säga låt oss få det vi förtjänar. Men allt är förstås inte elände och bekymmer. Vi måste se det goda och det sköna i tillvaron. Nu är sköna maj här och sommaren är i antågande. Ha en hednisk maj ni som är hedningar!

Må Tyr vara med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s