Kommentar om svältsekt

Polisen fortsätter att söka i en skog i östra Kenya där 51 döda har hittats i grunda gravar.De avlidna tros ha tillhört en sekt där de uppmanats att svälta sig.

Polisen söker i området – inte bara efter fler döda, utan också efter möjliga överlevare som kan gömma sig i skogen för att komma undan myndigheterna. Det finns en risk att fler avlider om de inte hittas snabbt.

Rörelsens ledare Makenzie Nthenge som ska ha uppmanat sina följare att svälta sig för att ”möta Jesus”, har gripits.

Nthenge överlämnade sig till polisen och åtalades förra månaden sedan två barn svultit ihjäl i sina föräldrars förvar, rapporterar lokala medier. Han har sedan dess släppts mot borgen. Enligt lokala medier har ytterligare sex personer gripits efter det.

En medlem av rörelsen som hittats av myndigheterna uppges ha vägrat äta trots att hon uppenbarligen led, säger Hussein Khalid, från organisationen Haki Africa, som tipsade polisen om rörelsens agerande.

Enligt Röda Korset i Kenya har 112 personer rapporterats saknade i området.

Inrikesminister Kithure Kindiki, som planerar att besöka platsen under tisdagen, beskriver fallet som ”det tydligaste missbruket av den konstitutionellt fastställda mänskliga rättigheten till religionsfrihet”.

IKF: Bäst vore nog om kristendomen förbjöds i alla länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s