Inte påskblot!

Vi skojar lite att påsk betyder prisa åskguden, stormguden och krigsguden. Men påskblot där går en gräns. Vi är inte kristna. Vi vill inte ha med den tron att göra. Vi blandar inte in Jahve och Jesus och apostlar och lärjungar i vår tro. Vi är inga flummare som tycker att det inte är så viktigt att hålla isär olika trossystem. Vi tror inte att Balder är någon slags asatrons svar på Jesus. Vi inser att offerdöd och uppståndelse kan ha ett gemensamt ursprung men många hedniska gudar dör och återuppstår detta är inte unikt för kristendomen.

Man måste sätta ber foten ibland och det gör vi nu. Låt oss hylla vårgudinnan Ostara och de andra makterna. Men Jeus får inte vara med och något påskblot vill vi inte fira!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s