Några rader om hämnd hos kristna och asatroende

De kristna kommer alltid snobba med att de lär ut nåd. Vänder andra kinden till och förlåter. Men hämnas gör de ändå. deras gud är mycket för hämnd och kollektiva straff. Hela mänskligheten samt mängder med djur dränks i gamla testamentet. Egypternas förstfödda dödas av en ängel. Gud straffar i tid och otid. Inte behöver man hämnas när gud gör det åt en kan man tycka. Men många kristna hämnas i sin guds namn. I historisk tid har alla olyckor förklarats med att gud straffar. Människorna är syndiga och fyllda med fel, trots att den ofelbare guden skapat dem.

Våra asar och vaner hämnas. Men det är måtta på hämnden. Oden hämnas på Brynhild valkyrian som inte lydigt hans order. Hon får som straff ett stick av ett sömntörne så hon ligger och sover tills en hjälte väcker henne. Ja hon får ligga och sova, många lata personer skulle nog nästa se detta som belöning! Gudarna hade mycket överseende med Loke och hans gärningar och när de väl hämnades ja då gjorde de det rejält! Tor hamrar på alla jättar hos Trym. Såväl jättekvinnor som männen. Helt i sin ordning ty här praktiseras jämlikhet i den hårda skolan. Men det var de som började bråka. Vidar sitter och väntar på att hans ska hämnas sin fader. Men han hämnas på ulven som blir den enögdes bane men inte någon mer. Kollektiva straff är fult och nedrigt. Men det ska man kanske inte säga till de där som tror att deras gud spikades upp på ett kors. Ty då kanske de hämnas?

En fullt legitim hämnd. Vidar hämnas sin fader som dödats av Fenris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s