Några rader om hämnd

Några rader om hämnd

I år har vi Vidar som den gud vi uppmärksammar lite extra. Vidar hämnaren som genom att döda Fenrir kommer att överleva ragnarök och bli en av de mäktigaste gudarna i det kommande riket som styrs av Balder. Nannas make kommer tillbaka tack vare att han blir hämnad av Rinds son Vale. Hämnd är mycket centralt inom asatron.

Men det är skillnad på hämnd och hämnd. Vi kan ta två offentliga och kan man säga litterära exempel. De två är Cissi Wallin och prins Harry. Cissi Wallin anklagade en journalist för att han våldtagit henne. (Det ska sägas att vi i föreningen tror på Wallins berättelse) Wallin ville hämnas men det hela har väl inte helt avslutats juridiskt. Hur som helst Wallin ville hämnas och det är bara bra att kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp vill och vågar utkräva hämnd.

Prins Harry andre son till den brittiske kungen har bråkat med sina släktingar i flera år. Han är dock inte värd någon sympati. Han är från en i mångt och mycket privilegierad samhällsklass men vill inte ta det ansvar som detta medföljer. Förvisso kan han i en del saker ha rätt men att tvätta sin familjs smutsiga buk offentligt samt förlöjliga sig själv med detaljer om att hans könsorgan förfrusit samt att han knarkat ställer honom bara i löjlig dager. Tråkigt med köldskadad men man bör kanske inte låta miljarder människor ta del av den historien. Harry vill inte vara kunglighet men har ingenting emot att vara en slags kändis. Han vill inte vara kunglig men tycker ändå att hans far och det brittiska samhället ska betala för hans lyxliv med bland annat säkerhetsvakter. Han bölar att hans äldre bror slagit honom men skryter att han dödat 25 människor med avståndsvapen. Han skriver mycket om den brittiska pressen. Men såväl Harry som hans mor använde denna press till sina egna syften när de ville visa sig i media. Ett bortskämt barn som vill både ha kakan och äta den och som därtill blir arg på allt och alla. Töntvarning utfärdad!

Må Vidar vara med alla de som vill hämnas och har anledning till detta Men bortskämda töntar de kan hålla Loke sällskap där han nu sitter fängslad. Även denne är ju ett slags bortskämt barn och en tönt!

Prins tönt med sin amerikanska maka. har ni sett på maken ett sådant löjligt par?

Hämnerska i all sin rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s