Sista onsdagen julen 2022-2023

Ja återigen tackar vi Jolner för hans stora högtid. en hednisk högtid som förknippas med öl och griskött. Öl och gris är einhärjarnas spis som ju alla vet. Att fira jul är kanske att förbereda sig för Valhall?

2 kommentarer på “Sista onsdagen julen 2022-2023

  1. Hedningen skriver:

    Ja, en försmak av Valhalls härlighet är det allt… En kristen skribent jag en gång läste försökte avskriva Valhall som en ”kompensatorisk fantasi” diktad av hungriga, frusna och trötta män. Så må det vara för vissa, men vad är då den kristna himlen ? Är inte den en ”kompensatorisk fantasi” om något – och vad är värdigt oss i det hinsides ? Jag väljer Valhall, valde Valhall och kommer alltid välja Valhall, men några andra varelser av annat kön och släkte korar Valen dit, som vi vet. Vi måste tro på en högre makt, även i det avseendet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s