Årsrapport 2021

Årsrapport 2021

Föreningen hade liksom de flesta problem med pandemin som rasade 2021. Men det var ett av de bästa åren för domänen Ideell Kulturkamp som fick 50 108 visningar. Näst bästa året i föreningens historia bäst var 2016 med 56 292 visningar. 800 inlägg publicerades och domänen uppdaterades dagligen. Det känns bra att veta att många människor kunnat få förströelse och tröst av att läsa våra artiklar när tiderna är så trista. Föreningen gjorde vad den kunde för att bekämpa de som försökte förringa att en pandemi rasade. Fem personer hjälpte till med arbetet med Ideell Kulturkamp.

Varje år utser föreningen en gudamakt som uppmärksammas lite extra. 2021 blev det asynjan Hlin som blev årets gudamakt. Årets historietema blev slaveri och fyra artiklar blev det om slaveriets historia. Föreningen uppmärksammade att konungen fyllde 75 år och skickade en gratulation. Vidare kan nämnas att föreningen uppmärksammade att det var 150 år sedan tonsättaren Hugo Alfvén föddes, att det är 780 år sedan Snorre Sturlasson mördades och Åland firar sin hundrade självstyrelse samt mycket annat. Lars Vilks som så tragiskt avled hyllades av föreningen. Några få möten lyckades anordnas trots pandemin. Arboga har blivit något av en årlig tradition i föreningen att besöka.

Henrik Andersson, ordförande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s