Lasse Lönndahl är död

Ja bort går de det gamla gardet en efter en. Lars eller kanske rättare när man talar om en känd person Lasse Lönndahl har avlidit i den aktningsvärda ålder av 94 år. Hans storhetstid ligger några årtionden bakåt i tiden men då var han en av de stora, kanske den störste. Vägen till musiken började tidigt i en barnkör men själva debuten kom 1947 vid nitton års ålder släppte sin fösta skiva två år senare och några år därefter var han känd och populär, ja han var nog den förste ”tonårsidolen”. 38 skivor blev det under dessa år då han hördes flitigt i radio och senare TV samt turnerade runt i folkparkerna. Några filmroller blev det också. Efter en tragedi då han dotter dog 1970 började Lönndahl trappa ner på artisteriet och ville inte spela in ny musik eller texter han fortsatte dock och gick i pension i åttio års åldern. Lasse Lönndahl ska ha tack för sin gärning inom svenskt musikliv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s