Frej är god gud och god husbonde!

Ja visst är han en god gud Frej? Givmild och skänker gåvor till sina anhängare. Han har mycket folk i sin tjänst. Skirner, Byggver, Bejla och alla andra alver är hans härskare över. Sedan är han inte att förglömma svearnas uråldrige härskare och gud. Ja han transformerades till helgonet Erik den helige för folk insåg att han vara så bra att han måste vara med även när monoteismen segrade. Är inte den så kallade eriksgatan egentligen en slags kvarleva när guden Frejs avbild bars över ängarna och åkrarna i Svealand för god skörd? Eriksgata borde kanske kallas Frejsgata? Frej hedningar är en god gud och borde äras och hedras oftare än vad som sker nu. Hell Frej!

Den gode guden Frej. Född hos vanerna men nu hos asarna alla alvers hövding.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s