Tänkvärda ord av Collin Wright

”Paradoxalt nog liknar vänsterns uppfattning om mänsklig utveckling den katolska kyrkans. Den katolska synen på evolution är att acceptera biologisk utveckling hos alla organismer, men också att hävda att den mänskliga själen (oklart definierad) har skapats i särskild ordning och alltså inte har någon evolutionär föregångare. På motsvarande sätt har aktivisterna för social rättvisa inga problem med evolutionära förklaringar av hur djurs kroppar och sinnen har utvecklats, inte ens när det gäller olikheter i beteenden mellan honor och hanar. Men när det gäller just människor anses situationen vara radikalt annorlunda, nämligen att evolutionen inte har bidragit till att skapa de skillnader i beteende som otvivelaktigt finns, genomsnittligt sett, mellan kvinnor och män. Varför de biologiska krafter som formar allt liv skulle vara avstängda just för människor är oklart. Det som däremot är klart är att både den katolska kyrkan och de – visserligen välmenande – vänsterorienterade sociala rättviseaktivisterna är skyldiga till att förvanska evolutionsbiologin i syfte att göra människor speciella och hålla den universella frätande syran i schack.”

Colin Wright, evolutionär biologist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s