Några rader om kunskap på Nobeldagen

Nobeldagen är den tionde december. En dag man hyllar kunskap och lärdom i Sverige. Men lärdom är ingenting man hyllar resten av året. Folk blir dummare och dummare. Barn kan inte huvudräkning. Skriva och läsa skrivstil kan ingen eller åtminstone få fyllda efter 1980. Föräldrar blir arga om deras barn måste läsa romaner i skolan och historieämnet har föraktats så det knappast finns någon undervisning. Den som finns handlar mest om hur dumma vita har varit mot alla andra. I detta samhälle finns det gruppvåldtäkter, gängmord och vidskepelse som går långt upp i maktens kretsar. Riksdagens vicetalman tror inte på evolution. KD ledaren tror bokstavligen att Adam och Eva är mänsklighetens förfäder rent bokstavligt.

Man ska vara smart men inte intelligent. Kunskap som inte per automatik genererar ekonomisk vinst ses med misstro. Vad är det där bra för? En lärare klagade på att eleverna inte ville lära sig historia med motivering att de inte skulle vara med i Jeopardy en gång i tiden populärt frågesportprogram. Makthavarna i Sverige behöver inga bokbål ty snart kan ingen läsa alls.

För över hundra år sedan argumenterade reaktionära krafter i Sverige att man tyckte skolor och utbildningar tog för mycket plats och utrymmer. De lägre klasserna behövde inte så mycket för att klara sig menade man på. Fridtjuv Berg kunde dock påvisa att sedan införandet av folkskolan samt den alltmer ökade kunskapen gjort att brottsligheten minskat i landet men också att nationen blivit rikare. Idag tycks ingen tro på ett rikare och mer begåvat Sverige.

Men vid Oden och Mimer! Vi kämpar vidare med vårt folkbildningsprojekt!

Loke det smartas gud. Trodde han var smart men det visade sig att han var inte bara dum utan idiot. Det är dumt att bråka med gudarna!

Oden är intelligent och de intelligentas gud. Han tar råd av den vise Mimer. Oden är den mäktigaste guden på grund av sin kunskap. Kunskap är makt därför vill trollen att vi ska vara dumma. Oden är en gud som kan poesi. Denna konstart är något som dumbommarna ofta föraktar. De ser poesi som romantiskt joller, inte ett sätt att utveckla tanken och medvetandet.

Ni som stödjer SD bör läsa vad denne proselyt till herr Åkesson har för åsikter. Läs inte en gång, läs två helst mer.

I ärlighetens namn är inte denna miljöpartist heller någon kandidat till titeln Sverige största statsman….

Den kloka Snotra är en asynja som våra förfäder trodde på. En gudinna värdig att inspirera folk som vill få inspiration och inte nöjer sig med att vara en del av fördumningssamhället.

Ja så här blir det när man vill vara dum på riktigt. mer kunskap, mer bildning. Har man bara en bok hemma har man int en bibliotek. Läser man bara en bok så blir man dum. Muslimerna har bara en bok…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s