Religionsnyheter december 2022

Religionsnyheter december 2022

Samfundet svenska kyrkan före detta statskyrkan fick en ny ärkebiskop vid namn Martin Modéus. Det finns de som hoppas att den nytillträdde inte ska vara så full politisk engagerad som den förre. Men Modéus själv har sagt att han kommer vara politisk citat: ”Vi har ett uppdrag att följa Jesus. När vi gör det kommer vi ibland uppfattas som vänster och ibland som höger. Det är verkligen inte så att finns någon vänster- eller högeragenda i kyrkan.”

I senaste opinionsundersökningen gjord av SVT/Novus fick de kristna partierna Kristdemokraterna 4.5% av rösterna och Sverigedemokraterna 18.9%.

I Iran som styrs av fanatiska shiamuslimer ska den så kallade moralpolisen läggas ner efter omfattande protester och demonstrationer. Även lagen som tvinar kvinnor att bära slöjan kallad hijab ska ses över. Det finns dock andra muslimska länder osm har hårdare krav och det finns politisk korrekta i Sverige som tycker att slöjan ska vara tillåten fast detta plagg diskriminerar kvinnor.

Det hedniska SAMFUNDET SÄRIMNER har gett ut en kalender för 2023.

I kalendern presenteras många nordiska gudomar, och månens faser samt de gamla månadsnamnen presenteras – våra förfäders kalender var ju en kombinerad sol- och månkalender, liksom den vi har idag.

Allt du behöver göra för att köpa denna kalender är att beställa den från adressen hedniskatankar2@gmail.com med ett enkelt mail, där du anger NAMN och ADRESS dit kalendern skall skickas, och så sänder vi dig BETALNINGSINFORMATION på hur du betalar (enklast via bankkonto, men också via Paypal).

Kalendern säljes till ett pris av 150 svenska kronor, plus brevporto (26 kronor) alltså 176 kr – men det blir billigare om du köper flera exemplar.

12 månadsbilder tryckta på enkelsidigt papper ingår, liksom årets omslagsbild och en kort introduktion – här kommer några smakprov

Mer information finns på https://hedniskatankar.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s