Norrmalmskyrkan läggs ner

Norrmalmskyrka i Skövde som drivits av Svenska kyrkan och Evangeliska Fosterlandsstiftelsen ska säljas. Den tredje december hölls sista gudstjänsten innan den tas ur bruk och fastigheten ska bli bostäder. Tidigare har Sankt Markus kyrka tagits ur bruk och rivits men denna gången blir det ombyggnad.

Ej längre en kyrka. Lika gott då det är en ganska ful byggnad.

Bildkälla: Pinterest

2 kommentarer på “Norrmalmskyrkan läggs ner

  1. Hedningen skriver:

    Äntligen ! En annan kyrkobyggnad i Skövde-trakten som nu är förbi…arktiekturen påminner i oroväckande hög grad om en kyrka i Trollbäcken, Tyresö och en annan i Bollmoradalen, som fanns i min hemkommun under min barndom, och man får förmoda, att detta var ett ”elementbygge” eller en standardmodell från det fjärran, Socialdemokratiska 1970-talet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s