Två sångare har slutat sjunga

Två sångare har slutat sjunga

Föreningen har minskat artiklar och notiser om personer som avlidit, i en tid av pandemi och krig kan det bli lite för mycket av dödsnotiser. Men ibland måste man göra undantag.

Claes-Göran Hederström avled den åttonde november. I mångt och mycket var han en dagslända eller som det ju ofta kallas på engelska ”one- hit wonder”. Men hans mest kända framförande ”Det verkar vara kärlek banne mig” är får man säga schlagernas schlager. Hederström sjöng en hel del annat men detta är ju den låt vi minns. Claes-Göran Hederström var född 1945 den tjugonde oktober.

Sven-Bertil Taube, sångare, skådespelare, estradören och adelsmannen och mycket mer därtill var son till nationalmonumentet för så kan man nog kalla fadern Evert men lyckades med en karriär på egna ben och inte bara i faderns skugga. Med en karriär som började redan 1949 där han spelade sig själv till en karriär där han var sig själv påverkade han den svenska vistraditionen. Han sjöng faderns verk men också Bellman och Ferlin. Som skådespelare var han inte bara känd i Sverige utan hade en del framgångar internationellt. Taube avled den elfte november trettondagar innan sin åttioåtta årsdag.

Må de vila i frid och ha tack för sin insats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s