Det är viktigt med poesi!

Det är viktigt med poesi. Annars hade aldrig våra förfäder ägnat denna konst så mycket möda. Eddans sånger är på dikt och i olika versformer och mått. Man insåg nog att poesi och skaldekonst var den enda möjligheten för nordborna att rätt förstå trons innersta mening och dess mål och kärna.

Lite ironiskt så vill en del att våra förfäder bara ska vara vilda vikingar utan hyfs och stil. Tvärtom får man säga. Den kanske mest kände bärsärken Egil Skallagrimssson var ju såväl krigare som poet. Krig och poesi Oden är gud över båda områdena.

Skratta aldrig åt en skald eller poetissa hedningar ty gudarna kan vredgas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s