Insändare i MT: Talar inte socialdemokraterna inte längre om folkhemmet?

Talar socialdemokraterna inte längre om folkhemmet?

För nittiofyra år sedan talade Per Albin Hansson om folkhemmet. I och för sig hade begreppet myntats långt tidigare av professor Rudolf Kjellén men i talet hållet 18 januari 1928 blev startskottet för den vision om välfärdsstat socialdemokraterna sa sig vilja ha. Denna folkhemstanke gjorde att Hanssons parti hade regeringsmakten i hela 44 år. Men när talade en socialdemokratisk politiker senast om folkhemmet? Göran Persson sa något om det gröna folkhemmet, men det är snart tjugo år sedan.
Så min fråga till representanter för socialdemokratiska arbetarpartiet lyder? Talar ni inte om folkhemmet längre? Och i sådana fall, varför? Ska jag rösta på ett parti måste det vara ett parti som anser detta begrepp är något positivt och folkhemstanken värd att bygga på.

Henrik Andersson

Publicerad i Mariestadstidningen 2022-06-21 http://www.mareistadstidningen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s