Några rader om Freja på hennes sista veckodag lövmånaden 2022 ayps

Freja är en gudinna måna hedningar uppmärksammar lite extra på våren. Gott så. Vårkänslor passar bra ihop med en kärleksasynja! Kärlek kan ju vara mycket och asatron har ju flera kärleksgudinnor men Freja är den främsta av dem alla. Lite mer hednisk kärlek behöver världen dels som en motpol till allt monoteistiskt hat men också för att hednisk kärlek genererar mer hedningar nio månader senare. Nio är ju det heliga talet inom den hedendom som kallas asatro. Må Freja vara med er ni äkta hedningar som inte tror på någon abrahamitisk ökentro!

Blenda är dagens namn i almanackan. Blenda var ju som alla vet en ung dam som räddade sin hembygd genom att samla kvinnorna till kamp mot inkräktarna. Detta hände på den tiden då öknens religioner inte hade helt tryckt ner nordiska kvinnor till svaga våp. Ju mer jämställt samhället ha blivit desto mer dyrkas hedniska gudinnor och andra kvinnliga väsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s