Eldjättar är inte bättre än köldjättar!

Rent teologiskt så är det ingen eller åtminstone marginell skillnad mellan jättarna från eldens och kylan riken. De är båda fiender till asarna och vanerna. Makrokosmos och mikrokosmos. I den värld vi lever i är det ingen egentlig skillnad mellan ”jättarna” i väst eller öst. Biden eller Putin går på ett ut då de båda är kristna. Biden flankeras av den judiske presidenten i Ukraina och Putin av den ateistiske presidenten i Kina. Som hedningar anser vi i föreningen att vi inte kan vare sig sympatisera med den ene eller den andre. Många anser även bland hedningar att eldjättarna i väst är lite bättre. Men det gör inte vi.

Och som vanligt påpekar vi att vi bara diskuterar med de som delar vår vädergrund.

IKF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s