Religionsnyheter maj 2022 ayps

Religionsnyheter maj 2022 ayps

Sverigedemokraterna har börjat sin valkampanj. Kritiker anser att partiet är för kristet och deras hävdande att kristendomen ska ha en särställning gör att en och annan hedning är misstänksamma mot detta parti. SD är också Israelvänner.

I slutet av februari anordnades en interreligiös manifestation till stöd för Ukraina i det pågående kriget. Representant för samfundet forn sed deltog. Platsen för manifestationen var Storkyrkan i Stockholm. En och annan asatroende är skeptisk mot dessa tillställningar då de ogillar kristendom, judendom och islam.

Kristdemokraterna ökar i opinionsundersökningarna. Detta är ingen hederlig hedning glad åt.

Svenska kyrkan har mist under årets första tre månader hela 8 745 medlemmar. Allt fler begär utträde och inom några år kommer inte ens 50 procent av medborgarna vara med i detta samfund. Här bör alla hedningar glädjas!

Talibanerna förtycker kvinnorna i Afghanistan. Löftet att tillåta utbildningar för kvinnor har tagits tillbaka och nu ska alla kvinnor kläs i heltäckande kläder. Ingen är överraskad av dessa nyheter men många är besvikna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s