Insändare i Skaraborgsbygden: Vi får hoppas att det ordnar sig!

DEBATT 

Det har diskuterats en tid att ordnar ska delas ut igen till svenska medborgare. Sedan ordensreformen i början av 1970-talet delas inte ordnar ut alls till svenska medborgare utan ges endast till utlänningar och kungligheter.

Det vore önskvärt att ordnar börjar tilldelas svenska medborgare igen. Som det är nu så diskrimineras svenska medborgare då ordnar ges till utlänningar. Vidare så har man varit dålig på att belöna medborgare. De flesta länder tilldelar sina medborgare ordnar och alla nordiska länder utom Sverige belönar framstående medborgare med dessa utmärkelser. Vi får hoppas att det ordnar sig igen i Sverige!

Henrik Andersson

Publicerad på Skaraborgsbygdens hemsida 2022-05-04 http://www.skaraborgsbygden.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s