Muslimsk rektor får fängelse!

Pressmeddelande publicerat 2022-04-29 av Göteborgs tingsrätt

Dom i brottmålet mot Römosseskolans tidigare rektor

Mål: B 11357-21

Tingsrätten har idag dömt två personer som verkat i företag kopplade till Römosseskolan för grova bokföringsbrott. Den 55-årige man som tidigare var rektorn för Römosseskolan döms även för grov förskingring av mer än 12 miljoner kronor.

Den tidigare rektorn för Römosseskolan döms till fängelse i fyra år och sex månader för grov förskingring och flera grova bokföringsbrott. Den 38-årig kvinna som agerat tillsammans med honom döms för flera grova bokföringsbrott till villkorlig dom och samhällstjänst.

Tingsrätten har även ålagt mannen och kvinnan näringsförbud och beslutat att det bolag som utfärdat fakturorna ska utge en miljon kronor i företagsbot. Föreningen bakom Römosseskolan slipper dock utge någon företagsbot eftersom tingsrätten anser att det skulle drabba föreningen onödigt hårt.

–Den tidigare rektorn tyckte att det var en bra idé att låta sitt bolag fakturera Römosseskolan för IT-tjänster och använda pengarna till bland annat projekt i Somalia. Problemet är att arbetena inte utfördes säger Robert Eneljung, rådman och juristdomare i målet.

IKF kommenterar: Ännu ett bevis för att islam inte hör hemma på planeten jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s