Några rader om Nanna

Nanna är en av de mest tragiska gudamakterna. Hennes make mördas och hon själv dör av sorg. Hon hamnar i hel och kan förvisso vara med sin make Balder men sonen Forsete kan hon inte träffa. Förhoppningsvis kommer hon och maken tillbaka efter ragnarök, ty hur valans spådom kommer att sluta vet vi inte.

För den som fruktar Hel, riket såväl som dess härskarinna kan det kanske finnas tröst i att den milda och väna Nanna är där. Ett sådant dödsrike kan aldrig bli ett som monoteisterna tror på med fruktansvärda straff som pågår i evighet.

Nanna kan knappast påverka livet i de övriga världarna då hon är i Hel. Men vi minns henne och ska ära henne ändå. kommer hon tillbaka efter världsbranden kommer hon bli en mycket mäktig gudinna!

Hell Nanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s