3 kommentarer på “Dikt: Syn hon nekar

  1. Hedningen skriver:

    Exakt vad menar du med detta ? Kom ihåg, att 1) handlingar alltid väger tyngre än ord och att 2) vad vissa tror sig se, eller inte vill se – inte har med sanningen att göra… Tycker nog denna dikt förtjänar en förklaring. Vad eller vem eller vilka syftar den på ? Vad är anledningen till att den publiceras just idag eller efter gårdagen ? Till vem, vad eller vilka är den riktad. Själv vet jag i alla fall, vad jag skriver och vem jag skriver det för… https://hedniskatankar.com/2022/03/24/ropucha/

    • Neka är en handling även om den börjar som en tanke. Att neka till det låga och dumma men också att göra motstånd mot yttre hot som sjukdomar, bråkstakar och dåligt inflytande. Neka är ett form av motstånd och protest mot dålig auktoritet.

  2. Återkommer. Fundera på diktens innehåll. Diktanalys brukar annars litteraturhistoriker syssla med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s