Ett viktig meddelande vårdagjämningen 2022!

Den 20 mars 2022 ayps deklarerar Ideella kulturföreningen o den inte redan har gjort detta att Oden är Mithra och Mithra är Oden. Det är olika namn som skiljer guden åt men att denne gid Oden/Mithra /Mitotyhn är samme gud. Denne gud som förknippas med makt, krig, visdom, korpar och frälsning är vår högste gud och alla som vill och kan men främst då människor med indoeuropeiskt påbrå kan tillbe och få kontakt med denne gud. Guden som bär många namn har skapt världen genom ett blodsoffer och ger sina trogna anhängare lov i tillvaron efter den jordiska döden.

Vi som tror att Mithra är Oden och Oden är Mithra tror att många gudamakter finns och dessa har rätt att åkallas och tillbedjas. Men vi tror också att den gud som har många namn och förknippas med krig, korpar och visdom kan ge sina tillbedjare och anhängare en existentiell framgång i tillvaron efter döden.

Föreningen ska framöver verka för att få fram en nytt och modern sätt att tillbedja och vörda denne gud. Vi ska verka för att få fram en ny existentiell form hednisk frälsningslära. en lär som inte har någonting att beskaffa med den judisk/kristna lärans så kallade färskning. Hednisk frälsning handlar om att befria, frälsa den troendes medvetande och andliga nivå till en ny och högre sådan. Inte att rädda den troendes medvetande från straff och plågor för att den ende så kallade gudens vrede och nycker.

Hell Oden! Hell Mithras!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s