Några tankar om Sivs hår och att kunna gå stärkt ur motgångar.

Livet är inte lätt. Inte för människor, inte för djur och inte för gudarna heller. Men man kan gå stärkt ur svårigheter. Siv, Tors maka vilade sig och då kom Loke och klippte av henne håret. Men Siv hade tur i oturen för hon är gift med Tor. Åskans gud hade inte överseende med Lokes gärning och hotade denne. Loke lyckades som alla vet se till att Sivs fick nytt och vackrare hår. Asynjan gick stärkt ur denna händelse men hon hade nog inte kunnat göra detta om hon inte haft hjälp av sin make. Sensmoralen är att man kan gå stärkt ur vissa händelser men det underlättar om manfår hjälp av sina nära och kära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s