”Gör bra saker”

Ofta tar en del personer som vill försvara svenska kyrkan framhävda att detta samfund gör ”bra saker”. Med detta menar man på att svenska kyrkan bedriver välgörenhet. Men svenska kyrkan är ett religiöst samfund och välgörenheten är en mindre del av dess verksamhet. Men vi hedningar gör också bra saker. Föreningen har uppmanat folk att stödja såväl Världsnaturfonden som Naturskyddsföreningen. Att stödja direkt är bättre än att stödja svenska kyrkans indirekta hjälpverksamhet. Om svenska kyrkans medlemmar går ur detta samfund så kan de lägga pengarna de tjänar in på att inte betala kyrkoskatt på just välgörenhet.

2 kommentarer på “”Gör bra saker”

  1. Hedningen skriver:

    Det får oss att fundera… dagspolitikens agendor, i Polen vad gäller EU, eller Svenska Kyrkans roll visavi Gammelsvenskby, Ukraina – nu när även en enkel Hedning besökt den orten… anno 2004

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s