Fredsskadade svenskar

När svenska folket hellre fokuserar på melodifestivalen än det faktum att Europa riskerar att hamna i ett nytt storkrig visar att vi är lite för fredsskadade.

Andra fall av fredsskadande är vurmandet för återanvändande islamister och flathet mot så kallade gängmedlemmar som dödar människor. Värre blir det när man anser att samhället har någon skuld eller ansvar för dessa ogärningsmäns beteende.

Våra fäder var kloka de hade såväl krigsgudar som andra makter. Brage, skaldekonstens gud är ett bra exempel på detta. Såväl Tyr som Brage mottar de stupade som kommer till Valhall. Det måste finnas balans i tillvaron, balans mellan kultur och kamp. Inom asatron ser bröderna Brage och Tyr till att det finns balans, men i det samhälle vi lever i som är präglat av monoteism finns det ingen sådan balansgång.

Brage kulturens gud behövs!
Tyr krigets gud behövs!

2 kommentarer på “Fredsskadade svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s