Siv är årets gudamakt!

Siv är årets gudamakt!

Vem ska bli året 2022 ayps gudamakt, den gud eller asynja som föreningen ska uppmärksammas extra mycket under det kommande året? Många förslag kom. Skade, Forsete, Ägir och Ran samt deras nio döttrar. Men även Siv, Tors maka nämndes. Och hon som är moder till Ull och gift med Odens starke son är årets gudamakt.

Siv är inte bland de mest kända av gudarna och gudinnorna som Oden, Tor, Frigg och Freja.. Men hon kan sägas komma bland de mer kända. Siv är med i eddans gudasånger hon är med i Loketrätan och nämns i sången om Harbard men Siv har troligen aldrig haft en egen kult. Hon är mor till betydelsefulla asar som dottern Trud och sönerna Ull och Mode, den sistnämnde överlever ragnarök. Siv kan gott uppmärksammas och äras mer. Hell Siv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s