Kanske därför julen är Odens tid?

Den kalla luften och mörkret är saker som kännetecknar vintern och dess högtid julen. Den kalla klara luften främjar den klara tanken och det kyliga intellektet. Mörkret gör att man får tid att tänka men också till kreativitet. Man har gott om tid att tänka och få tiden att gå genom ägna sig åt kulturella gärningar som gåtor, poesi och sång. Intelligens och poesi är saker som kännetecknar den högste guden som i egenskap av julens gud kallas Jolner. Nu i jultid när man såväl som i äldre som nyare tider har tid över får vi tid att tänka och fundera, utbyta tankar ha goda samtal. Kanske därför julen är Odens tid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s