Julfrid utlyst 2021!

21 december 2021 utfärdar IKF julfrid. Det betyder inte bara att vi önskar medlemmar i föreningen och läsare av Ideell Kulturkamp en fridfull jul, utan att vi håller fred med de monoteister som firar jul. Julen är ju ursprungligen en hednisk högtid så vi är lite snälla mot andra julfirare och bråkar inte med dessa. Från 21 december till 13 januari låter vi julfriden vara. nu kan även medlemmar och läsare med gott samvete fira jul med släktingar som inte delar vår tro. Judar, muslimer och andra monoteister som inte firar jul inkluderas inte i julfriden. Må Hlin vaka över julfriden!

2 kommentarer på “Julfrid utlyst 2021!

  1. […] hedning dricker jag Jul i dagarna tre, och har firat med Polskt mjöd, Julmust, sill och potatis. Till de som firar Jul, förklarar jag härmed Julfrid, likt Henrik Andersson, min frände. Men – till de som icke firar Julen, kommer heller icke Julefrid. Jag publicerar härmed […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s