Luciafirande på Koburg 1848

Friherre Nils August Silfverschiöld 1787-1878 levde och verkade på slottet Koberg i Västergötland. Denne ädling hade två söner och en dotter med det stolta namnet Augusta Charlotta 1826-1915. Dottern gifte sig med Fritz von Dardel 1817-1901 den kände dagboksskrivaren och tecknaren. Bröllopet stod på Koburg 1846. två år senare var man åter på slottet och Lucia firades. Denna, kanske den äldsta bevarade illustrationen från tidigt luciafirande händelse är evigt förevigad av von Dardel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s