Är Jesus den antika världens Hildebrand?

Kanske var Jesus sin tids Staffan Hildebrand? Man som är lite knepig och ses som konstig av samhället men säger sig förstå ungdomar, ”låt barnen komma till mig” och samlar ihop något slags kollektiv där han den lite äldre mannen tar hand om lite yngre män, ja kanske rentav pojkar. Han ser dem, hör dem och säger sig förstå dem. Men det slutar inte bra. I detta svartsjukedrama med tretton inblandade där alla slåss om Jesus gunst slutar på Golgata. Kanske fick Judas nog när han insett att han utnyttjas? Det var inte någon oskyldig person som fick spik i hand och fot utan en snuskus!

Sedan vill vi vänligen men bestämt påpeka att vi bara diskuterar med de som har samma värdegrund som vi själva. Ni andra tråkar bara ut oss!

Jesus hade kanske trivs rätt bra i Stockholm på 80-talet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s