Lil Terselius har avlidit!

Lil Terselius har avlidit!

Än än gång har en Thalias trotjänarinnor lämnat oss. Lil Terselius har efter en hjärnblödning avlidit. För det flesta är nog hennes roller i olika TV-serie det som hon är mest känd för. På sjuttiotalet var det ”Någonstans i Sverige” 1973, ”De tre från Haparanda” 1974 och Selambs 1979. Åttiotalet var det ”Träff i helfigur” 1987, ”Det var då… 1989-1990 och sedan ”Rederiet i några avsnitt 1998. Men många filmroller med debut i ”Komedi i Hägerskog 1968. För rollen Lydia Stille i ”Den allvarsamma leken” efter romanen med samma namn belönades Terselius med en guldbagge. Teatern fick se henne uppträdda i nästan hundra roller från scenskolan i slutet av sextiotalet fram till 2017.

Lil Terselius var född i Stockholm den femte november 1944 men under stora delar av sin uppväxt i Borås. Hon var gift med Hans Klinga några år och sedan var hon partner med Lars Norén.

Terselius i filmen som belönade henne med en guldbagge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s