Lars Vilks är död!

Många dödsfall har det blivit nu i höst. Lars Vilks den modige konstnären som väckt uppmärksamhet med sitt konstverk Nimis och sin teckning av profeten Muhammed som rondellhund har dött i en trafikolycka. Två polismän med uppgift att skydda den store försvararen av yttrandefriheten och åsiktsfriheten avled samtidigt. Om det är en tragisk olycka eller något ännu mer tragiskt får utredningen visa. Nu är alla andliga rondellhundar lyckliga och skäller och ylar. Vi andra minns Vilks som en modig man som var bered att offra mycket, ja kanske rentav sitt liv för sin konstnärliga gärning. Må han vila i frid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s