Tomas Norström är död

Tomas Norström är död

Bort går de Thalias tjänare. Skådespelaren Tomas Norström föddes 23 maj 1956 och gick Teaterhögskolan i Stockholm 1981, då hade han redan gjort flera filmroller bland annat som polis i den första filmen om Jönssonligan. Över 80 roller blev det total när det gäller film och TV. Norström var tränaren Börje i Smash, Biskop i Den vite vikingen, Banan-Boris i Bert och mycket annat. Men som den lätt utvecklingsstörde Ove i Jägarna och som den yngste av bröderna Marklund, den Zingodrickande Olle i TV-serien och filmen Pistvakt som gjorde honom känd hos allmänheten. Mycket teater blev det och Norström var verksam vid Länsteatern i Västmanland, Riksteatern, Pistolteatern, Boulevardteatern och Nya Pistolteatern där han även var konstnärlig ledare. Tomas Norström var även verksam som regissör. Norström avled i sviterna av cancer den 3 oktober. Tack för din insats Norström. Låt oss alla skåla en ”hojt” till hans minne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s