Fred på jorden är en omöjlighet enligt asatron!

Fred på jorden? Ha, det ligger inte i människans natur. Genom kamp för tillvaron har människan utvecklats från växt till djur, från djur till det hon är idag. Inget djur är så våldsamt eller besatt av våld som människan. Vill man vara mer filosofisk så kan man säga att gudarna, Oden, Vile och Ve skapade människan av den döde Ymers kropp. Ingen värld skapad av en död jätte kan vara fridfull, god och vänsäll.

Ack ja, världen vi lever i är hård. En ständig kamp mellan människor emellan men också mot vänder och vind, djur och sjukdomar. Men alternativet till denna kamp är inte fred. Alternativet är död. Och hur vi än vänder och vrider på det, så är kamp bättre än död. Det är de som kämpar som kommer till Valhall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s