Dikter och återigen dikter.

Ja mycket dikt är det, och mer dikter och poem kommer det att bli. Asatron är ju som bekant poesins religion. Hedningarna i äldre och bättre tider ägnade stor möda och mycken tid åt att hedra makterna med skaldekonst. Högste guden Oden själv har ju skapat denna form av kulturyttring. I eddans sånger finns nyckeln till förståelsen om asatron. Det var sångerna vid bloten som de kristna vägrade nedteckna. Troligen var många blot rena poesiaftnar där man lyssnade på skalder och drack mjöd, denna söta goda dryck. Kan man inte uppskatta poesi har man svårt att förstå den nordiska hedendomens innersta väsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s